Ziua Mondială a Asistenței Sociale sărbătorită de studenții UVT, sub sloganul „ÚBUNTU: Eu sunt pentru că Noi suntem”

Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara și Colegiul Național al Asistenților Sociali organizează, marți 16 martie 2021, începând cu ora 10:00, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, sub sloganul „UBUNTU: Eu sunt pentru că Noi suntem”, cu scopul de a promova rolul asistenței sociale, solidarității sociale și a conectării globale, alături de alți asistenți sociali din întreaga lume.

În contextul impus de pandemia de COVID-19 și învățământul online din această perioadă de carantină a orașului universitar, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, evenimentul va avea loc online, prin intermediul aplicației Google Meet și este coordonat de dna. lector univ. dr. Loredana Trancă.

Tema generală a acestui an a fost stabilită de Federația Internațională a Asistenților Sociali (I.F.S.W.), și anume: ÚBUNTU: Eu sunt pentru că Noi suntem – Consolidarea solidarității sociale și a conectării globale. Aceasta este prima temă a Agendei globale 2020-2030 pentru asistență socială și dezvoltare socială. Termenul „Úbuntu: Eu sunt pentru că Noi suntem”, provine de la popoarele indigene din Africa de Sud și reprezintă un concept și o filozofie care rezonează cu perspectiva asistenței sociale a interconectării tuturor popoarelor și a mediilor lor.

Este un mesaj că toți oamenii sunt interconectați și că viitorul nostru depinde de recunoașterea implicării tuturor oamenilor în construirea în comun a unui viitor durabil, echitabil și just din punct de vedere social. Împreună putem schimba lumea pentru această generație și pentru generațiile viitoare.

Directorul Departamentului de Asistență Socială,                                Prof. univ. dr. Cosmin Goian                       

Coordonator eveniment,   

Lector univ. dr. Loredana Trancă